LM-Activator™ 20v juhlavuosi

Vietämme tänä vuonna LM-Activatorin™ juhlavuotta. Jo 20 vuoden ajan on LM-Activator™ ollut auttamassa suomalaisia lapsia saamaan suorat hammaskaaret ja kauniita hymyjä!

LM-Activator™ purennanohjaimen tie vakiintuneeksi lasten oikomishoitomuodoksi Suomessa

Katri Keski-Nisula

1990-luvun alussa Pohjanmaalla erikoishammaslääkäri Katri Keski-Nisula työskenteli konsultoivana oikojana kunnissa, joissa perinteinen oikomishoito kohtasi haasteita suuren hoidon tarpeen vuoksi. Keski-Nisula halusi löytää ratkaisun suurien potilasmäärien tehokkaampaan hoitamiseen. Maailmalla oli esitelty tämän hetken purennanohjaimia muistuttavia kojeita, jollaisia Katri onnistuikin saamaan kokeiltavakseen. Ensimmäiset lapset saivat kojeet käyttöönsä lokakuussa, pitivät kojetta 2 tuntia päivällä sekä yön yli ja jo 2 kuukauden käytön jälkeen joulukuussa oli nähtävissä suorat hammaskaaret. ”Bingo, nyt se ratkaisu löytyi!”, huudahti Katri.

Ilosanoma levisi oikojien kesken ja monissa kunnissa uutta oikomishoitomenetelmää lähdettiin testaamaan. Todettiin hoidon olevan helppoa, nopeaa ja saadaan muutamassa kuukaudessa hyviä tuloksia. Tärkeää on, että lapsi kooperoi ja käyttää kojetta, pääsääntöisesti vain öisin.  Vuonna 1998 alkoi tutkimus Jalasjärven, Kurikan ja Seinäjoen kunnissa, jossa käytettiin varhaishoidon kojetta. Lähes 500 lapsen tutkimuksessa tulokset osoittivat purennanohjaimen olevan tehokas hoitomuoto.

Planmeca oli hankkinut vuonna 1999 yritysryhmäänsä hammashoidon käsi-instrumentteja valmistavan LM-Instruments Oy:n. Samana vuonna keskustelua herätti EU:ssa kielletty PVC-muovin pehmennin, mikä saattoi olla vaarallista pienille alle 3-vuotiaille lapsille. Suomessa silloin käytössä ollut purennanohjain sisälsi tätä materiaalia ja vastuullisena yrityksenä haluttiin lähteä kartoittamaan vaihtoehtoista materiaalia. LM-Instrumentsille perustettiinkin työryhmä miettimään miten silikoni toimisi purennanohjaimen materiaalina. Silikoni on helppo ja turvallinen, sen voi pestä hammasharjalla sekä sterilisoida keittämällä. Tuotekehitys ja markkinoille tuominen vaati paljon työtä ja yhteistyötä eri asiantuntijoiden kanssa. Silikoninen purennanohjain nimeltään LM-Activator™ esiteltiin Hammaslääkäripäivillä 2004, jonka jälkeen myynti alkoi ja ensimmäisenä vuonna myynti ylitti odotukset.

LM-Activatorin™ menestystekijöitä olivat oikojien tuki, kotimaisuus, turvallisuus ja uutuustuotteen käyttöönottoa edesauttoi merkittävästi Plandentin Johanna Palomäen kenttätyö, kun hän kiersi ahkerasti vastaanotoilla esittelemässä ja kouluttamassa käyttäjiä. LM-Activator™ purennanohjain tarjosi potilaille miellyttävän vaihtoehdon, ja sen käyttö oli helppoa ja tehokasta, näkyen nopeina hoitotuloksina. Plandentin tuki myynnissä ja LM-Dentalin™ maailman luokan osaaminen silikonituotteiden valmistuksesta olivat olennaisia tekijöitä menestystarinassa. LM-Activator™ mahdollisti varhaishoidon yksinkertaisesti ja tehokkaasti, ja sen suosio perustui positiivisiin kokemuksiin käyttäjien keskuudessa. Katri Keski-Nisulan tarve löytää ratkaisu käytännön hoidon haasteisiin sekä yhteistyö LM-Dentalin™ ja Plandentin kanssa synnyttivät ratkaisun, jonka kautta varhaisoikomisesta LM-Activator™ purennanohjaimella on tullut vakiintunut hoitomuoto lasten oikomishoitoon Suomessa.

Johanna Palomäki

Menestystarina on jatkunut, kun LM-Activator™ herätti kiinnostusta myös Euroopassa ja Kaukoidässä. Tänä päivänä voimmekin jo sanoa, että LM-Activator™ on auttanut satoja tuhansia lapsia ympäri maailman saamaan terveen hammaskaaren ja kauniin hymyn!

LM-Activator™
Growing happy smiles

Jaa oma kokemuksesi LM-Activatorin™ kanssa

Kerro oma kokemuksesi LM-Activator™ hoidosta. Julkaisemme valitsemiamme tarinoita tällä nettisivulla ja jaamme some-kanavillamme.

Osallistu kampanjaan

Nimi(Required)
Sähköposti(Required)
Miten sinun tai lapsesi LM-Activator hoito on sujunut, kerro mukavia tai hauskoja hetkiä.
Lataa kuva.
Drop files here or
Max. file size: 13 MB, Max. files: 4.

    Tietosuojailmoitus